Χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη

Συντάχθηκε από Super User. Καταχωρήθηκε στο Nέα

                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε. σας προσκαλούν σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δείπνο με θέα την στολισμένη Αθήνα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.00 στην Αθηναϊκή Λέσχη (Πανεπιστημίου 11)
 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Ακριτικών Σχολείων.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή αφήνοντας μήνυμα στο 2103234340. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε απευθείας με την πρόεδρο κα. Νονίκη Πέρδικα στο 6944788606, καθώς και με την Γεν.Γραμματέα Μίκα Μπάρμπα στο 6936768938.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους από κοντά!

 

Η Αθηναϊκή Λέσχη, μια σύντομη αναδρομή

"Εδώ και 143 χρόνια, στην παλιά Αθήνα του 1875, πρωτεύουσα του Νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους με 50.000 μόνο κατοίκους, αλλά με αξιόλογη κοινωνία, που άρχισε να σχηματίζεται από τα πρώτα Οθωνικά χρόνια, από τους επισημότερους Αγωνιστές του ΄21 και τους πλουσίους Έλληνες του Εξωτερικού που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, είκοσι επίλεκτα Μέλη αυτής της κοινωνίας που είχαν ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κλειστή Λέσχη ανδρών κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών, που σκοπός ήταν η ψυχαγωγία των Μελών της και η διάδοση των ασκήσεων ( sports ).

Έτσι γεννήθηκε η «Αθηναϊκή Λέσχη»
, που στις 5 Δεκεμβρίου του 1875 τα ιδρυτικά της Μέλη, εξέλεξαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υπουργό και Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης.

Η Λέσχη φρόντισε να προσαρμόζεται εκάστοτε στις νέες απαιτήσεις της ζωής, τηρούσα όμως πάντοτε τις αρχές και τις παραδόσεις που της κληροδότησαν οι προγενέστεροι και αυτό είναι που συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση της εξαιρετικής και ξεχωριστής θέσεως που κατέχει σήμερα, σαν ένα ιδιαίτερο Ίδρυμα κοινωνικής και πολιτιστικής μορφής, μοναδικό όχι μόνον της Αθηναϊκής, αλλά και ολοκλήρου της Ελληνικής κοινωνίας, κάτι που υπερβαίνει την συμβατική μορφή μιας συνηθισμένης Λέσχης."

Εκτύπωση