Ενημέρωση από τον Σ.Α.Φ.Ε.

Συντάχθηκε από Super User. Καταχωρήθηκε στο Nέα

Αγαπητοί μας συναπόφοιτοι,
 
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από ενδελεχή έρευνα μηνών, η οποία εγκρίθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, έθεσε στο αρχείο τις καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου για περιστατικά συγκαλυμμένης παρενόχλησης, διότι δεν βρήκε τίποτα μεμπτό και αξιόποινο.
 
Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες είχε δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ επιστολή 285 αποφοίτων (οι 201 επωνύμως και οι 84 ανωνύμως) με καταγγελίες για διαχρονικές συμπεριφορές κακοποίησης και συγκάλυψης από τους εκπαιδευτικούς του Αρσακείου.
 
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε., αλλά και η πλειοψηφία των αποφοίτων μας, όχι μόνο διαφωνήσαμε με το περιεχόμενο της επιστολής έχοντας βιώσει το ακριβώς αντίθετο, αλλά καταδικάσαμε και την συλλήβδην σπίλωση του μεγάλου και ιστορικού μας σχολείου - με την ανεκτίμητη προσφορά στην παιδεία - και των άξιων καθηγητών του.
 
Ο Σύνδεσμος μας, ως το πλέον θεσμικά αρμόδιο όργανο που εκπροσωπεί τους αποφοίτους, στήριξε απόλυτα την πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. της Φ.Ε. καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη να δώσει αμέσως την επιστολή με τις καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και να ζητήσει την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να έρθουν στο φως με αδιάσειστα στοιχεία τυχόν παρεμβατικές συμπεριφορές. Για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά την έρευνα της δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, δώσαμε οποιαδήποτε στοιχεία και πληροφορίες μας ζητήθηκαν, τόσο η διοίκηση της Φ.Ε. όσο και ο Σ.Α.Φ.Ε.
 
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αρχειοθετώντας την υπόθεση, δέχτηκε μεταξύ άλλων ότι η "μεθόδευση της όλης κινητοποίησης αποσκοπούσε κυρίως στην έκφραση δημόσιας διαμαρτυρίας των αποφοίτων που συμμετείχαν σε αυτή για την αυστηρότητα του τρόπου λειτουργίας των Αρσακείων Σχολείων".
 
Νονίκη Πέρδικα, Πρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε.
Μεταξία Μπάρμπα Γεν. Γραμ. του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε.

Εκτύπωση