• Slide01
  • Slide02
  • Slide03
  • Αρχική
  • Νέα
  • Ξενάγηση στην έκθεση “Ο Ορφέας του Υπερρεαλισμού”

Ξενάγηση στην έκθεση “Ο Ορφέας του Υπερρεαλισμού”

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 12.30μ.μ, διοργανώνουμε επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση “Ο Ορφέας του Υπερρεαλισμού” που φιλοξενεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη με έργα του Νίκου Εγγονόπουλου.

Εκατόν σαράντα οκτώ και πλέον πολύτιμα έργα του Εγγονόπουλου, δανεισμένα από τις συλλογές του Ιδρύματος Ωνάση, της Alpha Bank, του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α. Π. Θ., της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου, της Λεβεντείου Πινακοθήκης, καθώς και πολλών ιδιωτικών συλλογών ολοκληρώνουν τη φυσιογνωμία της μεγάλης αυτής έκθεσης.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς, επισημαίνει στον κατάλογο της έκθεσης: «O Εγγονόπουλος με λογισμό και όραμα, κινείται από το παρόν στο παρελθόν, από το όνειρο στον μύθο και από την πραγματικότητα στη φαντασίωση. Αδιαπραγμάτευτα ειλικρινής και ανιδιοτελής απέναντι στη ζωή, αντιμετώπισε με θάρρος τους επικριτές και πολέμιούς του, αντιπαραθέτοντας τη ζωγραφική και την ποίησή του, οι οποίες είναι έντονα συνδεδεμένες με τα όνειρα και τους ονειρικούς μηχανισμούς, με το παράλογο και τη “ζούρλια”, μια λέξη που συχνά χρησιμοποιούσε ο ίδιος. Αυτό το μυστηριακό σύμπαν εκφράζει τη δική του αλήθεια, έναν απέραντο κόσμο, που αντανακλά το πάθος του για καθετί ωραίο, αλλά και την κριτική του στάση απέναντι στα μεγάλα λάθη. Έτσι, οι μνήμες από τα δύσκολα χρόνια της κατοχής έγιναν εικόνες και στίχοι με ενάργεια και συναισθηματική ένταση.(…)

Συνάντηση στην είσοδο του Ιδρύματος 12.15

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασ.Σοφίας 9 κ Μέρλιν 1, 10671, Αθήνα

Παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και για να δηλώσετε την συμμετοχή σας έως την Τρίτη 17 Μαΐου
στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατά την επίσκεψή μας θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο ενάντια στη μετάδοση του Covid-19 και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
η Γενική Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα
και τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε

Εκτύπωση Email