28/2 2η Διάλεξη Νέλλης Παραστατίδου

Συντάχθηκε από Super User. Καταχωρήθηκε στο Τελευταία Νέα

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε,
Η πρώτη διάλεξη της διακεκριμένης αποφοίτου μας, εικαστικού, πρώην καθηγήτριας στο Αρσάκειο Ψυχικού, και μέλους του Σ.Α.Φ.Ε., Νέλλης Παραστατίδου με θέμα: Ο προϊστορικός και ο πρωτόγονος άνθρωπος και η επίδραση του στους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και για άλλη μια φορά χειροκροτήσαμε την κ.Παραστατίδου εντυπωσιασμένοι.
Επόμενο ραντεβού μας στο ίδρυμα Θεοχαράκη για την δεύτερη και τελευταία μεμονωμένη διάλεξη της κ.Παραστατίδου πάνω στο ίδιο θέμα την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 - 20:00.
Η τέχνη της Αφρικής, της Ωκεανίας, της προκολομβιανής Αμερικής είχε υποτιμηθεί τελείως από τους Ευρωπαίους ακόμα και έως την αρχή του 20ου αιώνα. Ποια, όμως, ήταν η παρόρμηση και κάτω από ποιες συνθήκες ο Πικάσο, ο Κλεέ, ο Χένρι Μουρ, ο Μπρανκούζι, στράφηκαν στην πρωτόγονη τέχνη και αναζήτησαν εκεί την εσωτερική ενόραση, την ιδέα, την ουσία των πραγμάτων.
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Εκτύπωση