• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Στη μνήμη του Στέφανου Βιτζηλαίου

Με θλίψη ενημερωθήκαμε τον αδόκητο χαμό του αγαπητού σε όλη την Αρσακειακή οικογένεια καθηγητή μαθηματικών, Στέφανου Βιτζηλαίου.
 
Επί σειρά ετών καθηγητής στο Β' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού από όπου και συνταξιοδοτήθηκε, καθηγητής μαθηματικών της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ψυχικού και συντονιστής μαθηματικών στα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία, άφησε το στίγμα ενός πραγματικά μεγάλου εκπαιδευτικού. Το 2002 ίδρυσε μαζί με την αγαπητή μας φιλόλογο κ.Μαριάννα Γεωργούντζου τον Σύνδεσμο Αφυπηρετησάντων Εκπαιδευτικών Φ.Ε. "Ιωάννης Κοκκώνης" (Σ.Α.ΕΚ.Φ.Ε) στον οποίο μέχρι την πρόσφατη απώλειά του παρέμενε δραστήριο και ενεργό μέλος. Από το 2003 έως το 2014, υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου, με κύριο μέλημά του την διατήρηση της επαφής και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ παλαιών συναδέλφων. Συγχρόνως, όμως, ήταν και κοντά στις παλιές μαθήτριες και μαθητές του αλλά και στον Σύνδεσμό μας, τον οποίο στήριζε σε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις.
 
Μέσα σε όλες τις δραστηριότητές του, με την συνταξιοδότησή του καλλιέργησε και μία άλλη πλευρά της δημιουργικότητάς του: ασχολήθηκε με την τεχνική του vitrail και δημιούργησε θαυμάσια και περίτεχνα αντικείμενα vitraux.
 
Το διάστημα 16-27 Μαρτίου 2011 οργανώσαμε στο εντευκτήριό μας σε συνεργασία με τον Σ.Α.ΕΚ.Φ.Ε (Σύνδεσμο Αφυπηρετησάντων Εκπαιδευτικών Φ.Ε.) μεγάλη έκθεση με έργα vitraux.
Η έκθεση αυτή του Στέφανου Βιτζηλαίου περιελάμβανε μία χρωματική πανδαισία φωτιστικών, πινάκων και πολλών αντικειμένων, στα οποία το φως διαπερνούσε το χρωματισμένο γυαλί.
Οι δημιουργίες του αποτελούσαν μαρτυρίες ενός ιδιαίτερου και καλλιτεχνικού ψυχισμού και συγχρόνως μιας μεγάλης από μέρους του ενέργειας.
Τα μέλη μας, απόφοιτοι, παλιοί συνάδελφοι αλλά και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση ενθουσιάστηκαν πραγματικά και ο Στέφανος Βιτζηλαίος απέσπασε για άλλη μια φορά ευνοϊκότατα σχόλια για τις δημιουργίες του.
 
Ο Στέφανος Βιτζηλαίος με την σύζυγό του Θεοδώρα Μπάκα Βιτζηλαίου δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια. Η σκέψη μας είναι στους οικείους του.
 
Είμαστε πολύ τυχεροί όσοι μαθητές και μαθήτριες τον είχαμε καθηγητή.
 
Μίκα Μπάρμπα
Γεν.Γραμματέας

Εκτύπωση Email