• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Εκδρομή στο Ναύπλιο

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας μας σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή του Σ.Α.Φ.Ε. στο Ναύπλιο το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024, ακολουθεί η αναλυτική ενημέρωση.

Η αναχώρησή μας θα γίνει όπως πάντα στις 9.30 μπροστά από το ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ.Αμαλίας 2), στο Σύνταγμα.

Καθοδόν προς το Ναύπλιο θα επισκεφτούμε τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1877 στην Κριμαία. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Κίεβο όπου σπούδασε ιατρική την οποία άσκησε με αφοσίωση σε όλη του την ζωή. Λόγω της μεγάλης ορθόδοξης χριστιανικής πίστης του συμμετείχε ενεργά από νεαρή ηλικία στη ζωή της εκκλησίας και υπέστη διωγμούς, βασανιστήρια και εξορίες από το σοβιετικό καθεστώς.

Ήταν ένας σύγχρονος γιατρός, ιερέας και άγιος.

Ο ιερός ναός είναι ένα εντυπωσιακό έργο Ρωσικής αρχιτεκτονικής. Στο ισόγειο του λειτουργεί μουσείο όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά και πλήρες φωτογραφικό υλικό από την ταραχώδη και μαρτυρική ζωή του. Για το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ιερού Ναού έγινε πανρωσικός διαγωνισμός και ο ναός σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της ρωσικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής των αρχαίων ρωσικών πόλεων.

Κατόπιν φτάνοντας στο Ναύπλιο θα επισκεφτούμε το Φρούριο Μπούρτζι το οποίο είναι πλέον και πάλι επισκέψιμο από το κοινό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο παρέμεινε κλειστό λόγω έργων αποκατάστασης. Το Φρούριο ανεγέρθη από τους Ενετούς το 1473 και συμμετείχε σε κομβικές στιγμές της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε ένα από τα πολλά και ωραία εστιατόρια της πόλης.

Θα περπατήσουμε στην όμορφη πλατεία και τα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου, θα πιούμε καφέ και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Προσκαλέστε τους φίλους σας και δηλώστε συμμετοχή στο mail του συνδέσμου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., απευθείας στην Πρόεδρο κ. Νονίκη Πέρδικα στο 6944788606, καθώς και στην Γεν.Γραμματέα κ. Μίκα Μπάρμπα στο 6936768938.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 24 Οκτωβρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ

Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

Εκτύπωση Email

Εκδήλωση Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας: 6ος Αρσάκειος Δρόμος

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.

Κατόπιν ενημέρωσής μας από την διευθύντρια του Αρσακείου -Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης κ.Παππά Παναγιώτα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για την διοργάνωση του 6ου Αρσακείου Δρόμου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, με αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Ο 6ος Αρσάκειος Δρόμος θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 & 10 χλμ. καθώς και δυναμικό βάδην 5 χλμ. που θα διεξαχθούν σε Δημόσιο δρόμο. Για τις ανάγκες του αγώνα θα παραμείνουν κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Μαραθώνος από τις 08.30 έως τις 10.30, ώρα κατά την οποία ο αγώνας θα έχει ολοκληρωθεί. Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με τον παιδικό αγώνα δρόμου των 900 μ. για μαθητές Δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή εντός του σχολείου.

Ενθαρρύνουμε και σας προσκαλούμε όλους, φίλους και αποφοίτους, να δηλώσετε συμμετοχή στον 6ο Αρσάκειο Δρόμο, στην αθλητική γιορτή, που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Το σύνολο των εκδηλώσεων της ημέρας εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, που έχουν σχέση με την ανθρώπινη προσπάθεια και τα διαχρονικά αθλητικά ιδεώδη.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://www.arsakeiosdromos.gr έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα

και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

 

Εκτύπωση Email

Τριήμερη πολιτιστική εκδρομή στην Κρήτη

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε. καλησπέρα σας και καλό μήνα!
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζουμε τριήμερη πολιτιστική εκδρομή στην Κρήτη!
Η αναχώρηση θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου αεροπορικώς. (17.25)
Η παραμονή μας θα είναι στο γνωστό και ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο Fortezza στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, με πρωινό. (τρεις ημέρες, δύο διανυκτερεύσεις)
 
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
 
Ώρα 17.25 Αναχώρηση από το Ελ.Βενιζέλος
Ελεύθερο βράδυ με βόλτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και δείπνο κατά βούληση
 
9bf68aa0-3889-cd60-b4e8-4a9543be8a78.jpg
 
Σάββατο 12 Οκτωβρίου
 
Αναχώρηση μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο με προορισμό το χωρίο Μυρτιά του Ηρακλείου.
- Επίσκεψη στο πλήρως ανακαινισμένο μουσείο του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη
- Επίσκεψη στον τάφο του Καζαντζάκη στην πόλη του Ηρακλείου
- Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου με τα πλούσια εκθέματα από τις ανασκαφές των αρχαιολογικών χώρων του νομού. Ιδιαίτερα εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών της Κνωσού και Φεστού.
- Επίσκεψη στο σπίτι του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου – El Greco (1541-1614), το οποίο λειτουργεί ως μουσείο, στο χωριό Φόδελε που ήταν η γενέτειρά του.
Επιστροφή στο Ρέθυμνο για βόλτα, ψώνια, δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας
 
81976cdd-a5ed-26e6-c474-d2cc6040a8f6.jpg
 
Κυριακή 13 Οκτωβρίου
 
Αναχώρηση μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, με έμπειρη διπλωματούχο ξεναγό για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελεύθερνας. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, στο μουσείο παρουσιάζεται έως τις 20 Οκτωβρίου η μεγάλη έκθεση "Pablo Picasso: η χαρά της Ζωής" με 62 επιλεγμένα έργα του Πικάσο, ορισμένα εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά.
- Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο
- Επίσκεψη στην ιστορική μονή Αρκαδίου στην περιοχή της Κοινότητας Αμνάτου του Δήμου Ρεθύμνης
Το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866-1869. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες πράξεις του πολυετούς αγώνα των Κρητικών για ελευθερία και ένωση με τη μητέρα Ελλάδα, σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας, που θα φωτίζει πάντα την Κρητική και Ελληνική ιστορία.
- Επίσκεψη στην παλιά πόλη των Χανιών για βόλτα, ψώνια και ελαφρύ δείπνο πριν την αναχώρησή μας
Μετάβαση στο αεροδρόμιο Ι.Δασκαλογιάννης των Χανίων και αναχώρηση για Αθήνα (22.40)
 
 
Προσκαλέστε τους φίλους σας και δηλώστε συμμετοχή στο mail του συνδέσμου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., απευθείας στην Πρόεδρο κ. Νονίκη Πέρδικα στο 6944788606, καθώς και στην Γεν.Γραμματέα κ. Μίκα Μπάρμπα στο 6936768938.
 
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Κόστος συμμετοχής 350 ευρώ
Η κράτηση οριστικοποιείται με την καταβολή της προκαταβολής (155 ευρώ)
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
 
Με εκτίμηση,
 

Εκτύπωση Email

Αποφοιτήσεις 2024

Στις 25, 26 και 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι τρεις υπέροχες αποφοιτήσεις των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού: του Α' με διευθύντρια την κ.Αμαλία Μαυροειδή, του Γενικού Λυκείου με διευθύντρια την κ. Μαρίκα Δουζίνα και του Β' με διευθύντρια την δρ.Νέλλυ Παππά, αντίστοιχα. Επιπλέον, στις 26 και στις 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εξαιρετικές αποφοιτήσεις των Τοσίτσειων Αρσακείων Εκάλης: του Β' με διευθυντή τον κ. Χρονόπουλο Γεώργιο και του Α' με διευθυντή τον κ. Βακαλόπουλο Ιωάννη, αντίστοιχα.

Όπως πάντα, οι αποφοιτήσεις του σχολείου μας ήταν ιδιαίτερα προσεγμένες από την διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίοι δραστηριοποιούνται επί σειρά μηνών για την οργάνωση όλης της εκδήλωσης, του catering και της μετέπειτα δεξίωσης.

Πολύ ωραία πρωτοβουλία της διευθύντριας του Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού δρ.Παππά, ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε σε παλιότερους αποφοίτους, από το 1999-2017, να μιλήσουν στους συναποφοίτους τους και σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Ήταν μία μεγάλη στιγμή για τους νέους αποφοίτους μας, όπου η συγκίνηση και η χαρά ενώθηκε με αυτή των οικογενειών τους, των αγαπημένων τους προσώπων και των καθηγητών τους.

Σε αυτήν την μεγάλη γιορτή συμμετέχει πάντα και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων. Φέτος τον Σ.Α.Φ.Ε εκπροσώπησαν και απηύθυναν χαιρετισμό στις αποφοιτήσεις στα Τοσίτσεια Αρσάκεια Λύκεια Εκάλης το μέλος του Δ.Σ κ. Μαρία Μπεναρδή και το μέλος του Δ.Σ. και πρώην Λυκειάρχης του Β' Λυκείου Εκάλης κ. Παναγιώτα Ατσαβέ. Στα δε τρΙα Λύκεια Αρσακείου Ψυχικού τον Σ.Α.Φ.Ε εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας κ.Μίκα Μπάρμπα.

α_2.jpg

α_4.jpg

α_5.jpg

α_7.jpg

α_8.jpg

α_1.jpg

 α_3.jpg

α_11.jpg

α_12.jpg

α_13.jpg

α_14.jpg

α_15.jpg

α_10.jpg

α_9.jpg

Εκτύπωση Email

Ξενάγηση "Novello Finotti Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής"

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 12.30, θα ξεναγηθούμε στην έκθεση του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, στην Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, με τίτλο "Novello Finotti Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής".
 
Η έκθεση του κορυφαίου Ιταλού γλύπτη Novello Finotti περιλαμβάνει εξήντα πέντε και πλέον γλυπτά της μακρόχρονης εξελικτικής του πορείας από λευκό μάρμαρο Καρράρας, ροζέ μάρμαρο Πορτογαλίας, μαύρο γρανίτη Βελγίου και ορείχαλκο, όπως τα αντιπροσωπευτικά του έργα Οι τρεις αγάπες μου, 1971, Τιμή στον Κάφκα, 1972, Βαλεντίνο, 1977, Μικρή κλίνη της Ιουλιέτας, 1977-82, Μετά το Τσέρνομπιλ, 1986-87, Τιμή στον Σαντ, 1978, Ευαγγελισμός, 1978, Οι φωλιές της Federica, 1983, Παρακαλώ μη με γαργαλάτε, 1991-94, Ανύψωση, 1991-1997, Βαλεντίνα, 2013, Τιμή στην Ιουλιέτα, 2014, μεταξύ των άλλων.
Ο επιμελητής της έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς, επισημαίνει στον κατάλογο της έκθεσης: «Η γλυπτική του δράση του, ακέραια και καίρια, αποτελεί τον κώδικα της ζωής του. Λυρικός και δραματικός, μα, προπάντων, μάστορας του χαλκού και του μαρμάρου, με τη γλυπτική του τέρπει αισθητικά, κοινωνικοποιεί συναισθήματα και διδάσκει, με τη γήινη σοφία του, την αλήθεια του έρωτα και της ζωής. Εκείνο που τον απασχολεί άμεσα είναι η ουσία της γλυπτικής και το εννοιολογικό της βάθος, χωρίς ποτέ να ακολουθεί τον συρμό της εποχής μας, ούτε τις σύγχρονες αντιλήψεις μιας ενταγμένης τέχνης στο πνεύμα της πρωτοπορίας. (…)
 
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο mail του συνδέσμου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., απευθείας στην Πρόεδρο κ. Νονίκη Πέρδικα στο 6944788606, καθώς και στην Γεν.Γραμματέα κ. Μίκα Μπάρμπα στο 6936768938 έως Τρίτη 25 Ιουνίου.
 
Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ.

Εκτύπωση Email