• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Ξενάγηση "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου"

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Καλό μήνα!

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30, θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στην εξαιρετική έκθεση “Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεργάζεται με κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσογείου.

Η έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» (1891-1914) πραγματοποιείται σε συνεργασία με σημαντικά μουσεία και φορείς της Ευρώπης όπως, μεταξύ άλλων, Musée d’Orsay, National Gallery του Λονδίνου, Centre Pompidou, Musée des Beaux-Arts de Besançon, Musée de l’Annonciade, Musée de Grenoble, Musée national d’archéologie, d’histoire et d’art – Luxembourg και Musée des Arts Décoratifs καθώς και Ευρωπαίους ιδιώτες συλλέκτες. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Paul Signac, Henri-Edmond Cross, Maximilien Luce, Théo van Rysselberghe, Henri Matisse, Henri Manguin και Louis Valtat, τα περισσότερα από τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επιμελήτριες της έκθεσης είναι η Marina Ferretti Bocquillon, Επίτιμη Επιστημονική Διευθύντρια του Μουσείου Ιμπρεσιονισμού του Ζιβερνύ (Musée des impressionnismes Giverny) και η Μαρία-Κουτσομάλλη Moreau, Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Θερμή παράκληση, καθώς θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στις κ.κ. Νονίκη Πέρδικα (6944788606) και Μίκα Μπάρμπα (6936768938) έως την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ

Συγκέντρωση στις 16.30 στην είσοδο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι)

Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

Εκτύπωση Email