• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Ανασκόπηση Εκδρομής στα Αρχαία Φρούρια της Αττικής

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη μας ημερήσια εκδρομή στα Αρχαία Φρούρια της Αττικής.

Από το πούλμαν ξεκίνησε η εμπεριστατωμένη ξενάγηση της κ.Πόππης Παπαγγελή, διακεκριμένης αρχαιολόγου και Επίτιμης Προϊσταμένης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Δυτικής Αττικής.

Με δική της πρωτοβουλία περιηγηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο γυναικείο Μοναστήρι Οσίου Μελετίου στην Οινόη, ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα της χώρας, στο οποίο οι φιλόξενες μοναχές μας περίμεναν με καφέ, χυμό και βουτήματα. Κατόπιν επισκεφτήκαμε τον Αρχαίο Πύργο της Οινόης Μεγαρίδας. Στη συνέχεια η κ. Παπαγγελή μας μίλησε για το Φρούριο τον Ελευθερών, το οποίο θαυμάσαμε από μακριά. Η επόμενη στάση της εκδρομής μας ήταν το φρούριο των Αιγοσθένων, ένα από τα επιβλητικότερα αρχαία φρούρια στον ελλαδικό χώρο, στο σημερινό Πόρτο Γερμενό, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στην αυθεντική του μορφή. Το φρούριο μας εντυπωσίασε πραγματικά, τόσο με την περιβάλλουσα φύση και θέα, όσο και από την δυνατότητα που μας δόθηκε να επισκεφτούμε και το εσωτερικό του.

Ακολούθησε διάλειμμα για φαγητό στην ψαροταβέρνα η Αύρα στο Πόρτο Γερμενό με θέα την θάλασσα αλλά και το φρούριο.

Αποχαιρετώντας το Πόρτο Γερμενό κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Βίλια, ένα υπέροχο χωριό σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων, χωμένο μέσα στα πεύκα, όπου ήπιαμε καφέ στον κήπο του Deseo Coffee και θαυμάσαμε την πανέμορφη θέα. Τέλος, πριν αποχωρήσουμε από τα Βίλια επισκεφτήκαμε τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ.

Ήταν μία θαυμάσια ημερήσια εκδρομή και όλοι όσοι έλαβαν μέρος ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ.

Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε θερμά την κ.Πόππη Παπαγγελή για την εξαιρετική ξενάγηση και την παρέα της!

Η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

 

1_φρ.jpg

2_φρ.jpg

3_φρ.jpg  4_φρ.jpg

5_φρ.jpg

                                                          6_φρ.jpg

7_φρ.jpg

8_φρ.jpg

9_φρ.jpg

 10_φρ.jpg

11_φρ.jpg

12_φρ.jpg

Εκτύπωση Email