• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Εκδρομή στην Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε. καλησπέρα σας,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή στην Καρδαμύλη της Μάνης, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023.

Θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στην μαγευτική οικία του συγγραφέα Patrick και της φωτογράφου Joan Leigh Fermor, οι οποίοι είχαν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και έτσι, αποφάσισαν να χτίσουν τη μόνιμη κατοικία τους στη Μάνη, στην οποία και έζησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Το 1996, δώρισαν την Οικία στο Μουσείο Μπενάκη, με σκοπό να συμπληρώσει και επεκτείνει το πολιτιστικό έργο του Μoυσείου, να παραμείνει επισκέψιμη και ανοιχτή για το ευρύ κοινό και να λειτουργήσει ως κέντρο εκπαίδευσης και φιλοξενίας ερευνητών.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ακίνητα στην Ελλάδα, χτισμένο σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό της Καρδαμύλης σε ένα κτήμα που περιλαμβάνει τρία παραδοσιακά κτίσματα από πέτρα και είναι γεμάτο ελιές, κυπαρίσσια, σκίνους και αγριολούλουδα.

Κατόπιν θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό, παραθαλάσσιο εστιατόριο για να φάμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, το Αλμυρίκι.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.00 π.μ μπροστά από την είσοδο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) και θα υπάρξει στάση κατά την διαδρομή προς την Μάνη.
Αναχώρηση για Αθήνα 5.30 – 6.00 μ.μ.
Κόστος Μετάβασης και Επίσκεψης Οικίας 55 ευρώ

Προκειμένου για την δέσμευση της Οικίας Patrick and Joan Leigh Fermor παρακαλούμε για την άμεση δήλωση συμμετοχής σας έως την Τρίτη 2 Μαίου είτε στο mail μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στις κ.κ. Νονίκη Πέρδικα (6944788606) και Μίκα Μπάρμπα (6936768938).

Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

 

Εκτύπωση Email