• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Εκδρομή στην Ελευσίνα, 21/10/2023

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.
 
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Ελευσίνας.
 
Την ξενάγησή μας είχε αναλάβει η εξαιρετική αρχαιολόγος Καλλιόπη (Πόπη) Παππαγελή, Επίτιμη Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Δυτικής Αττικής. Όχι μόνο στον αρχαιολογικό χώρο αλλά καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς την Ελευσίνα, η κ.Παππαγγελή μας έδινε πλήθος πληροφοριών για την ιστορία της Ελευσίνας, την σημασία που είχε από την αρχαιότητα, τον καθοριστικό ρόλο στη ζωή των Αθηναίων και που δικαίως ονομάστηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.
 
Παρόλο που η ιστορία της Ελευσίνας είναι γνωστή - η θεά Δήμητρα και η κόρη της Περσεφόνη, τα Ελευσίνια μυστήρια κ.α. - ενθουσιαστήκαμε ειλικρινά με την λεπτομέρεια στις πληροφορίες που μας μετέφερε η κ.Παππαγγελή με τον θαυμάσιο αφηγηματικό της λόγο.
 
Το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο μας άφησε με τς καλύτερες εντυπώσεις με την οργάνωση και το πλήθος των εκθεμάτων της. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παραπάνω έχει συμβάλει η ίδια η κ.Παππαγγελή.
 
Μετά την ξενάγηση γευματίσαμε δίπλα στην θάλασσα, στο εξαιρετικό εστιατόριο Aqua Mare στην μαρίνα Καλυμπακίου, στον ναυτικό όμιλο Ελευσίνας, καθ υπόδειξιν της κ.Παππαγγελή.
Να υπογραμμίσουμε ότι καθόλη την διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής μας, της ξενάγησης και του γεύματος είχαμε ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό καιρό.
 
Ευχαριστούμε θερμά τις αποφοίτους και μέλη μας κ.κ. Ντόρυ Ράλλη και Μάρω Νικολοπούλου για την βοήθειά τους στην διοργάνωση και την επιλογή της κ.Παππαγγελή.
 
 
 5.jpg
 
2.jpg
 
8.jpg
 
10.jpg
 
6.jpg
 
4.jpg
 
 3.jpg
 
7.jpg
 
9.jpg
 
e7d279f5-d939-447a-804d-7038603423221.jpg
 

Εκτύπωση Email