• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

Εκδρομή στο Ναύπλιο

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας μας σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή του Σ.Α.Φ.Ε. στο Ναύπλιο το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024, ακολουθεί η αναλυτική ενημέρωση.

Η αναχώρησή μας θα γίνει όπως πάντα στις 9.30 μπροστά από το ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ.Αμαλίας 2), στο Σύνταγμα.

Καθοδόν προς το Ναύπλιο θα επισκεφτούμε τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1877 στην Κριμαία. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Κίεβο όπου σπούδασε ιατρική την οποία άσκησε με αφοσίωση σε όλη του την ζωή. Λόγω της μεγάλης ορθόδοξης χριστιανικής πίστης του συμμετείχε ενεργά από νεαρή ηλικία στη ζωή της εκκλησίας και υπέστη διωγμούς, βασανιστήρια και εξορίες από το σοβιετικό καθεστώς.

Ήταν ένας σύγχρονος γιατρός, ιερέας και άγιος.

Ο ιερός ναός είναι ένα εντυπωσιακό έργο Ρωσικής αρχιτεκτονικής. Στο ισόγειο του λειτουργεί μουσείο όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά και πλήρες φωτογραφικό υλικό από την ταραχώδη και μαρτυρική ζωή του. Για το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ιερού Ναού έγινε πανρωσικός διαγωνισμός και ο ναός σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της ρωσικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής των αρχαίων ρωσικών πόλεων.

Κατόπιν φτάνοντας στο Ναύπλιο θα επισκεφτούμε το Φρούριο Μπούρτζι το οποίο είναι πλέον και πάλι επισκέψιμο από το κοινό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο παρέμεινε κλειστό λόγω έργων αποκατάστασης. Το Φρούριο ανεγέρθη από τους Ενετούς το 1473 και συμμετείχε σε κομβικές στιγμές της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε ένα από τα πολλά και ωραία εστιατόρια της πόλης.

Θα περπατήσουμε στην όμορφη πλατεία και τα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου, θα πιούμε καφέ και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Προσκαλέστε τους φίλους σας και δηλώστε συμμετοχή στο mail του συνδέσμου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., απευθείας στην Πρόεδρο κ. Νονίκη Πέρδικα στο 6944788606, καθώς και στην Γεν.Γραμματέα κ. Μίκα Μπάρμπα στο 6936768938.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 24 Οκτωβρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ

Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
και η Γεν.Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα

Εκτύπωση Email