• Slide01
  • Slide02
  • Slide03

1οι Φοιτητικοί Αγώνες Δημιουργικού Λόγου

Aγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κοσμητεία και ο Ρητορικός Όμιλος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Προώθησης για την Ρητορική στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) και του ευρωπαϊκού προγράμματος YouLEAD, συνδιοργανώνουν τους 1ους Φοιτητικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, ώρα 10.00-16.00, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.


Η συνάντηση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει τα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του
Προτρεπτικού και του Αυθόρμητου Λόγου.

Στόχος των αγώνων είναι οι φοιτητές/-τριες να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και εκφραστικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη
τους, να αρθρώσουν λόγο που χαρακτηρίζεται από γραμματική αρτιότητα, αισθητική, ηθική αξία και πρακτική αποτελεσματικότητα.

Επιπλέον πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εκτύπωση Email

Η 4η διαδικτυακή δράση του Σ.Α.Φ.Ε. ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 4η διαδικτυακή δράση του Συνδέσμου μας.

Η παρουσίαση του βιβλίου του αποφοίτου μας Φοίβου Οικονομίδη, ‘’Βορράς’’, με συνομιλητές τους αποφοίτους μας Εύα Καραϊτίδη, εκδότρια του οίκου "Βιβλιοπωλείον της Εστίας", και Γιάννη Σκορδά, είχε μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές.

Ευχαριστούμε θερμά τους τρείς αποφοίτους μας για την ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το βιβλίο καθώς επίσης και όλους όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο βιβλίο του Φοίβου και περιμένουμε τη συνέχεια στο συγγραφικό του έργο.

Νονίκη Πέρδικα, Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.ΑΦ.Ε. & Εταίρος Φ.Ε,
Μίκα Μπάρμπα, Γεν. Γραμ. Δ.Σ. Σ.Α.Φ.Ε. & Εταίρος Φ.Ε.
και τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε.

Εκτύπωση Email

Υπενθύμιση: 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του Σ.Α.Φ.Ε.

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Α.Φ.Ε.,
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar)  του Σ.Α.Φ.Ε. με θεματολογία γύρω από την υγεία.
 
Προσκεκλημένοι ομιλητές:
 
• Ο Δρ. Σάββας Λοΐζος MD, MSc. PhD, Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, απόφοιτος του Αρσακείου-Τοσιτσείου Εκάλης, Διδάκτωρ του Imperial College London και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Σ.Α.Φ.Ε. θα μας μιλήσει για τις ιδιαιτερότητες της γυναικείας καρδιάς και τρόπους να τη διατηρήσουμε υγιή.
 
• Η Δρ. Χρυσούλα Λιάκου MD, PhD, Ειδικός Παθολόγος, απόφοιτος Αρσακείου Ψυχικού και μέλος του Σ.Α.Φ.Ε, ειδικευθείσα στις ΗΠΑ, βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2013 θα μας μιλήσει για τις λοιμώξεις κατά τους χειμερινούς μήνες.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
 
Για συμμετοχή στο σεμινάριο πατήστε στο παρακάτω link αύριο, 29/11 στις 11:00.
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα Ζoom (www.zoom.us) και θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδράμει οικονομικά στο σύλλογο με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΑΦΕ:
Εθνική Τράπεζα - IBAN: GR47 0110 6540 0000 6544 8000 284
ή εναλλακτικά με τη χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας στην παρακάτω σελίδα
Φιλικά,
η Πρόεδρος, Νονίκη Πέρδικα
η Γενική Γραμματέας, Μίκα Μπάρμπα
και τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε

Εκτύπωση Email

Παιδική Αποκριάτικη Γιορτή-21 Φεβρουαρίου 2016-"Hilton"

Παιδική Αποκριάτικη Γιορτή

Η καθιερωμένη αποκριάτικη γιορτή που ο Σ.Α.Φ.Ε. οργανώνει κάθε χρόνο για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων της Φ.Ε. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, ώρες:13.00-17.00 στο ξενοδοχείο «Hilton». Οι εισπράξεις θα διατεθούν στα Ακριτικά Σχολεία που στηρίζει ο Σύνδεσμός μας. Εισιτήρια θα διατίθενται αποκλειστικά στα 2 Νηπιαγωγεία από κυρίες του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε. από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και στα γραφεία του Σ.Α.Φ.Ε. (Πλατεία Καρύτση 10, Αθήνα, 5ος όροφος, τηλ.210-3234340, ημέρες λειτουργίας Δευτέρα-Τετάρτη και Πέμπτη 10.00-14.00).

Εκτύπωση Email

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 13/2/2016

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Η Διεύθυνση του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού μας ενημέρωσε ότι λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών στην Αθήνα, η εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων λειτουργίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, που είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στη Στοά τού Βιβλίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο (Στοά τού Βιβλίου) το ερχόμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, την ίδια ώρα (11.30 π.μ.).

Εκτύπωση Email